Over mij

In 1993 werd kanker in mijn linkerborst vastgesteld. Ik werd geopereerd, de okselklieren werden allemaal verwijderd en ik kreeg een hormoonbehandeling. De diagnose van borstkanker was een zware klap voor mij. Wat ik had onderschat, was dat een periode van groot verdriet en spanningen jaren voordien, diep hadden ingegrepen, ook met betrekking tot mijn lichaam.

Het idee dat ik goed voor mijn lichaam en  geest moest zorgen, had wel een plek bij me gekregen.

Na verloop van tijd ging het emotioneel en lichamelijke goed met mij. Het dagelijkse leven nam mij weer in beslag.

Tot in 2003 een terugval zich aan diende. Na gesprekken met verschillende dokters koos ik voor een borstverwijdering van mijn linkerborst. Het was heel ingrijpend. Ik koos voor mijn leven! Vanaf dat moment besloot ik bewuster voor mezelf te gaan zorgen.

Ik besliste om biologisch te eten, voedingssupplementen te nemen, op tijd te rusten en spiritueel te groeien. Maar daar bleef het niet bij. Ik nam mij voor iets te kunnen betekenen voor anderen, met name kanker- en ex-kankerpatiënten.

Ik nam contact met de vzw “Wistik”, waar ik nu in de Raad van bestuur zetel. Wistik verstrekt informatie over ‘Aanvullende hulp bij kanker’ via het internet: www.wistik.be

Daaruit volgde contacten met Kom op tegen kanker. Ik kreeg groen licht om aan de slag te gaan met sessies: “Tot innerlijke rust komen”. Sinds 2004 geef ik sessies met adem – ontspanningsoefeningen, meditatie en visualisaties.  Het is voor mij een missie om bij te kunnen dragen aan het welzijn van anderen die met kanker geconfronteerd zijn.

Tijdens de midweek in de Koninklijke Villa, een eigen initiatief, ga ik naast de oefeningen gesprekken aan over de manier waarop men zelf een steentje kan bijdragen aan haar/zijn herstel en heling, zowel op het fysieke – emotionele –en spirituele vlak. Dit proces geeft meer toewijding, inzicht, moed en wilskracht in het genezingsproces.

Luisteren en samen delen van gevoelens brengt mensen terug in hun kracht.

Zelf geconfronteerd zijn met kanker, heeft bij mij tot meer verdieping en zingeving in mijn leven geleid.

Op vraag van ziekenfondsen, zelfhulpgroepen en andere organisaties werk ik mee aan gezondheidsdagen, teamtrainingen en lezingen.